Jak zapewnić pracownikom pożywne obiady?

Zdrowa, odpowiednio zbilansowana dieta powinna być podstawą odżywiania każdego człowieka – w tym i pracowników wykonujących powierzone zadania służbowe. Niestety, wiele osób zapomina o zabieraniu drugiego śniadania lub sięga po niezdrowe przekąski jedzone (o zgrozo!) w pośpiechu. Pracodawcy, którym zależy na zapewnieniu podwładnym smacznych i pożywnych posiłków, często zastanawiają się, w jaki sposób powinni je organizować. Jeszcze do niedawna przy większości zakładów funkcjonowały stołówki, jednak obecnie to rozwiązanie zostało zastąpione przez profesjonalny catering dla firm.

Posiłki w miejscu pracy – jak pracodawca powinien o nie zadbać?

Świadczeniem usług w postaci obiadów dostarczanych do miejsca pracy zajmują się takie firmy jak JedzieCatering ze Szczecina. Nasi kucharze doskonale zdają sobie sprawę z upodobań konsumentów i dlatego zapewniają mnogość smacznych, pełnowartościowych posiłków  – w tym potraw wegetariańskich oraz dań fit – spośród których pracodawcy mogą ułożyć swoje własne menu. Inną zaletą korzystania z cateringu dla firm w Szczecinie jest fakt, że posiłki są nie tylko terminowo przygotowywane, ale także punktualnie dostarczane do siedziby Klienta. Warto również podkreślić, że korzystanie z usług JedzieCatering pozwala na spore oszczędności w porównaniu z samodzielną organizacją posiłków dla pracowników.

Dlaczego warto zapewnić pracownikom obiady?

Zapewnienie podwładnym obiadów zalicza się do istotnych elementów tzw. employer brandingu, czyli budowania wizerunku pracodawcy poprzez zadbanie o odpowiednie warunki w miejscu pracy. W przypadku smacznego jedzenia poprawia ono nastrój oraz daje więcej motywacji do działania. To znów przekłada się na wyższy poziom satysfakcji pracowników i w efekcie na zwiększenie atrakcyjności firmy na rynku pracy. Dodatkowo posiłki nie tylko umilają wielogodzinną pracę, ale wpływają także na jej wydajność dzięki dostarczeniu optymalnej dawki kalorii oraz cennych składników odżywczych.