Catering dla szkół, przedszkoli i żłobków

W ramach świadczonych usług obsługujemy placówki edukacyjne w zakresie dostarczania posiłków dla ich podopiecznych. Zapewniamy catering dla szkół, przedszkoli i żłobków. Składają się na niego potrawy tworzone specjalnie z myślą o potrzebach dzieci. Dbamy o jakość naszego jedzenia, nie zapominając także o jego wyglądzie. Zdajemy sobie bowiem sprawę z tego, że dla dzieci oprócz smaku liczą się również walory wizualne potraw. Oferujemy placówkom edukacyjnym długoterminową współpracę na atrakcyjnych warunkach, codzienne dostawy o ustalonych porach oraz zawsze świeże dania. Dbamy o to, by menu było zróżnicowane, a potrawy dostarczały odpowiednią ilość ważnych składników odżywczych.

 

Zdrowe obiady dla przedszkoli i szkół

Nasz catering obejmuje zdrowe obiady dla przedszkoli i szkół, które są komponowane przez dietetyka i przyrządzane ze świeżych składników. Wiemy, że prawidłowy rozwój dzieci zależy w dużej mierze od sposobu odżywiania. Organizmowi w okresie rozwojowym powinno dostarczać się pożywienie bogate w białko, minerały (wapń, magnez, potas, fluor czy fosfor), witaminy, a także zdrowe tłuszcze i węglowodany złożone. Konieczne jest również, aby dieta dziecka była zbilansowana, oznacza to, że musi zawierać wszystkie wymienione wyżej składniki w odpowiednich proporcjach. Powinna składać się także ze zróżnicowanych posiłków, co pozytywnie wpłynie na przyswajanie niezbędnych mikroelementów. Komponując nasze potrawy, pamiętamy o wszystkich wymienionych zasadach. Jednocześnie dbamy o to, by dania smakowały dzieciom, które często bywają wybredne w kwestii posiłków.

 

Posiłki dla dzieci żłobkowych

Nasza oferta oprócz obiadów dla przedszkoli i szkół obejmuje także posiłki dla dzieci żłobkowych. Są one opracowywane w taki sposób, aby spełniały potrzeby żywieniowe najmłodszych. Dzieci do 3 roku życia mają bowiem bardzo konkretne wymagania w tym zakresie. Ich posiłki nie mogą być zbyt kaloryczne, zawierać produktów potencjalnie alergizujących i cukrów. Ilość minerałów i innych składników odżywczych nie powinna w nich przekraczać określonych norm. Przygotowujemy nasze dania według określonych wyżej norm. Dbamy także o to, by posiłki nie były zbyt mocno doprawione i smakowały najmłodszym oraz dostarczały im energii i składników odżywczych na cały dzień.