Blog

 

 

catering
23 września 2021

Dlaczego catering okolicznościowy jest najlepszym wyborem na przyjęcie?

Organizacja przyjęcia to nie lada wyzwanie. Trzeba zadbać o zaproszenia, dekoracje, transport i wyżywienie gości, a także o oprawę muzyczną imprezy. Zlecenie choć części zadań firmom zewnętrznym wydaje się zatem rozsądnym wyborem. Najlepiej oddelegować te obowiązki, które wymagają największych nadkładów energii, pracy i zaangażowania. A do takich z pewnością należy przygotowanie i serwowanie posiłków. W tej kwestii zdaj się zatem na profesjonalistów z firmy cateringowej. Co na tym zyskasz?

catering
07 lipca 2021

Dlaczego catering to doskonałe rozwiązanie dla firm?

Nie da się ukryć, że żeby dobrze wykonywać swoje obowiązki, trzeba mieć do tego siłę. Żaden pracownik daleko nie zajedzie, jeżeli nie ma energii potrzebnej do działania. Dlatego nie bez przyczyny mówi się chociażby tak, że dobry pracownik to wypoczęty pracownik. Posuwanie się do granic wytrzymałości nie ma zbyt dużego sensu w kontekście efektywnej pracy. Prawda jest po prostu taka, że żeby dobrze sprawdzać się w swoim zawodzie, trzeba znaleźć odpowiedni balans między wysiłkiem a wypoczynkiem. Ważną częścią regeneracji jest zaś spożywanie odpowiednich posiłków.

jedzenie w żłobku
24 lutego 2021

Posiłki dla dzieci żłobkowych - co i w jakiej formie serwować, żeby maluch chętnie jadł?

Posyłając dziecko do żłobka, zawsze rozważamy kilka aspektów.  W jakich godzinach jest czynne, czy opieka będzie sprawowana na wysokim poziomie, oraz co bardzo istotne, żywienie naszego dziecka. Niektóre żłobki mają własną kuchnię, a inne wynajmują firmę cateringową. Nie jest prawdą, że żłobek, który nie przygotowuje posiłków na miejscu gorzej karmi dzieci. Czasami zdarza się, że z przyczyn lokalowych nie jest możliwe utworzenie kuchni. Wytyczne sanepidu niejednokrotnie przekraczają możliwości danego żłobka, na co składa się ilość pomieszczeń wyposażenia oraz nakładów finansowych.

posiłki regeneracyjne
10 listopada 2020

Jak powinny wyglądać posiłki regeneracyjne?

Posiłki regeneracyjne to dania wydawane nieodpłatnie przez pracodawcę dla pracowników. Przysługują one tym osobom, które muszą pracować w wyjątkowo trudnych i uciążliwych warunkach, a zasady ich wydawania są dokładnie określone w prawie pracy. Dzięki nim pracownicy mają na bieżąco uzupełniane duże ubytki kaloryczne, które powstają na skutek wykonywanych przez nich zadań. Pracodawca ma obowiązek określenia, jaki jest wydatek energetyczny na konkretnym stanowisku pracy i zapewnienia pracownikowi posiłku, który będzie go należycie rekompensował. W dzisiejszym wpisie przedstawimy Państwu, jak powinien wyglądać taki posiłek!

posiłek profilaktyczny
04 sierpnia 2020

Obiady dla pracowników - komu przysługują posiłki profilaktyczne?

Obiady pracownicze to bardzo ważny element pracy. Dzięki zbilansowanym posiłkom pracownicy pracują sprawniej i wydajniej, ponieważ ich organizmy są odpowiednio odżywione. Artykuł 232 Kodeksu Pracy mówi o tym, że niektórym pracownikom należą się posiłki profilaktyczne. W dzisiejszym wpisie wyjaśnimy, czym są takie posiłki i kiedy pracodawca jest zobowiązany do ich zapewnienia swoim pracownikom.

babeczki komunijne
08 lipca 2020

Catering na komunię - jak powinno wyglądać menu?

Pierwsza komunia święta to niezwykle istotne wydarzenie w życiu każdego młodego katolika. Podczas tej uroczystości wierni po raz pierwszy w swoim życiu przyjmują Eucharystię. To doniosłe wydarzenie jest wspaniałą okazją do wspólnego biesiadowania i spotkania się z rodziną i najbliższymi przyjaciółmi. Na tradycyjnie organizowanym przyjęciu komunijnym podawany jest obiad, a dziecko dostaje od rodziny prezenty. Taka oprawa podkreśla ważność tego wydarzenia.

catering
11 lutego 2020

Catering na imprezy – jak to zorganizować?

Imprezy okolicznościowe są świetną okazją do świętowania ważnych wydarzeń w naszym życiu wspólnie z najbliższymi przyjaciółmi i rodziną, jednak nie wszyscy mamy czas, energię i ochotę organizować je od podstaw.

CATERING DLA SZKÓŁ
03 listopada 2019

Kilka pomysłów na dobry i smaczny catering dla szkół

Dzieci spędzają w szkole coraz więcej czasu. Lekcje trwają nieraz do popołudnia, a w przypadku szczególnie przepełnionych placówek mogą nawet odbywać się w systemie dwuzmianowym. W takiej sytuacji zapewnienie dzieciom obiadu, który mogą zjeść w czasie przerwy to często jedyne wyjście.

catering dla przedszkoli
25 października 2019

Catering dla przedszkoli - jak powinny wyglądać zbilansowane posiłki dla najmłodszych?

Sporządzenie atrakcyjnego, zdrowego i smacznego jadłospisu dla przedszkolaka, to zadanie wymagające szczególnej pomysłowości i znajomości potrzeb organizmu młodego człowieka. Jedziecatering ma w swojej ofercie usługę cateringu dla przedszkoli, która potrafi sprostać nawet najbardziej wymagającym spośród gustów przedszkolaków. 

catering dla firm
30 września 2019

Zalety korzystania z cateringu dla firm

Catering dla firm to usługa bardzo ważna z punktu widzenia biznesowego. Stwarza niepowtarzalną okazję do zintegrowania pracowników lub pozwala w profesjonalny sposób przyjąć gości przybywających na imprezę firmową. Warto zadbać o taką formę wyżywienia – szczególnie, gdy firma cateringowa oferuje posiłki smaczne, zdrowe i przygotowane z najwyższą starannością. Jakie są zalety takiej usługi?